Χίος – Οινούσσες – Λαγκάδα

Ξεκινώντας από το λιμάνι της Χίου, πορευόμαστε βορειοανατολικά με προορισμό τις Οινούσσες. Δένουμε το σκάφος στο λιμάνι και απολαμβάνονουμε τη βόλτα μας στο χωριό. Στη συνέχεια αναχωρούμε με προορισμό κάποια από τις παραλίες του συμπλέγματος, όπου απολαμβάνουμε τα κρυστάλλινα νερά. 
Επόμενη στάση η παραλία δίπλα σε ένα από τα διασημότερα εκκλησάκια του νησιού, τον Αγίο Ισίδωρο, και έπειτα το γραφικό ψαροχώρι της Λαγκάδας με τα γραφικά ταβερνάκια.
Επιστροφή στο λιμάνι της Χίου το απόγευμα.

 

Περιπλάνηση στα Ψαρά

Με αφετηρία τα Λημνιά της Βολισσού, ταξιδεύουμε βόρεια κάνοντας ιστιοπλοΐα με προορισμό το λιμάνι των Ψαρών. Περιπλανόμαστε στα γραφικά σοκάκια του νησιού και πίνουμε το πρώτο μας ουζάκι.Προτείνουμε να δοκιμάσετε αστακομακαρονάδα ή φρέσκα ψάρια στις τοπικές ταβέρνες. Μεταφερόμαστε με το ιστιοφόρο στα Aντίψαρα και κολυμπάμε στην μοναδική παραλία του Αγίου Ιωάννη. Ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής απολαμβάνοντας την άγρια ομορφιά της Βόρειοδυτικής Χίου.

 

“Happy Sailing” στο Τηγάνι & την Ελίντα

Μαθαίνοντας ιστιοπλοΐα επάνω σε ένα ιστιοφόρο

Με αφετηρία τα Λημνιά της Βολισσού, ταξιδεύουμε νότια κάνοντας ιστιοπλοΐα με προορισμό δύο από τους ομορφότερους κόλπους και παραλίες του νησιού. Πρώτη στάση στο Τηγάνι και στη συνέχεια στην Ελίντα. Τα γαλαζοπράσινα νερά και των δύο παραλίών θα σας μαγέψουν. Επιστρέφουμε πίσω στην μαρίνα των Λημνιών μαθαίνοντας επιπλέον μυστικά της ιστιοπλοΐας.

 

Happy sailing στα Βρουλίδια

Happy Sailing στη Νοτιότερη παραλία της Χίου

Ξεκινώντας απο το λιμανάκι της Αγίας Ερμιόνης, ταξιδεύουμε νότια κάνοντας ιστιοπλοΐα με προορισμό το νοτιότερο άκρο της Χίου.  Περνάμε ανάμεσα από τη νησίδα Βενέτικο και τη Χίο και μπαίνουμε στον κόλπο στα Βρουλίδια, όπου και αγκυροβολούμε. Βουτιές στα καταγάλανα νερά και στιγμες χαλάρωσης στο κατάστρωμα του σκάφους κοιτώντας από τη μία την άγρια ομορφιά της νότιας Χίου και από την άλλη το ανοικτό πέλαγος. Στην επιστροφή ακγυροβολούμε στη διασημότερη παραλία του νησιού, τα Μαύρα Βόλια, για μία τελευταία βουτιά πριν την επιστροφή στην Αγία Ερμιόνη.

Previous Γενικές Πληροφορίες