Σχεδιάζοντας μια επίσκεψη στη Χίο

Εκτύπωση
PDF

Τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου είναι σχετικά μεγάλα σε μέγεθος, ανεξάρτητα και πλούσια σε ιστορία, αξιοθέατα και προσφερόμενες υπηρεσίες. Κάθε νησί έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Καθώς τα νησιά βρίσκονται το ένα κοντά στο άλλο, πολλοί τουρίστες εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να επισκεφτούν στις διακοπές τους περισσότερα από ένα νησιά. Ωστόσο, η απόστασή τους από την Ηπειρωτική Ελλάδα και η ύπαρξη πολλών πιο γνωστών νησιών (όπως η Μύκονος, η Ρόδος, η Κέρκυρα - για να αναφέρουμε μόνο μερικά) σημαίνει ότι σχετικά λίγοι ξένοι έχουν ανακαλύψει αυτά τα νησιά, μεταξύ των οποίων και η Χίος. Το νησί της Χίου δεν έχει αλωθεί από το διεθνή τουρισμό και οι επισκέπτες αισθάνονται περισσότερο σαν φιλοξενούμενοι ανάμεσα στους ντόπιους. Πλημμυρισμένη με μια μοναδική ατμόσφαιρα, περιβάλλον και κουλτούρα, το νησί της Χίου θα επιβραβεύσει εκείνους που αναζητούν διακοπές στο Αιγαίο με μια ιδιαίτερη διάσταση.

Η Χίος είναι το κατάλληλο μέρος για διακοπές αν:

- Θέλετε να επισκεφθείτε ένα μέρος με αυθεντική τοπική κουλτούρα

- Θέλετε να θαυμάσετε μοναδικά μνημεία και αξιοθέατα

- Θέλετε να κάνετε τα μπάνια σας σε πολλές πανέμορφες παραλίες, καθαρές και χωρίς υπερβολική πολυκοσμία

- Θέλετε να επισκεφθείτε έναν τόπο τον οποίο ο μαζικός τουρισμός δεν έχει ακόμα κατακτήσει και αλλοιώσει

- Θέλετε να μείνετε σε σε ένα μέρος που προσφέρει πλήρεις τουριστικές υπηρεσίες αλλά επιπλέον δίνει απεριόριστες δυνατότητες και σε αυτούς που επιθυμούν να κινούνται ανεξάρτητα.

Γενικά:

- Το νησί είναι ασφαλές και προσφέρει μεγάλη ποικιλία και επομένως είναι κατάλληλο τόσο για οικογένειες με μικρά παιδιά, όσο και για ατομικές ή ομαδικές διακοπές.

- Εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους, ένα αυτοκίνητο ή μια μοτοσυκλέτα συνιστώνται ώστε να μπορεί κανείς να επισκεφτεί κάποια από τα μέρη όπου δεν φτάνει η τοπική συγκοινωνία και οι οργανωμένες εκδρομές.

- Υπάρχουν οργανωμένοι χώροι κάμπινγκ, αλλά η κατασκήνωση δεν επιτρέπεται έξω από τους χώρους αυτούς και επομένως η ενοικίαση δωματίου είναι απαραίτητη. Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια υπάρχουν κοντά σε όλα τα χωριά και τα περισσότερα αξιοθέατα. Φυσικά, οι αποστάσεις δεν είναι πολύ μεγάλες (το πολύ 60 χλμ.) και επομένως η επίσκεψη σε κάθε γωνιά του νησιού μπορεί να γίνει και από ένα μόνο σημείο.

- Η επικοινωνία από και προς το νησί είναι καλή και εύκολα μπορεί κανείς να επισκεφτεί από τη Χϊο και άλλα νησιά. Η Τουρκία βρίσκεται σε απόσταση μόλις μιας ώρας.

Σύνδεση της Χίου με άλλες περιοχές 

Η πρόσβαση στο νησί της Χίου μπορεί να γίνει τόσο αεροπορικώς όσο και ακτοπλοϊκώς. Οι κύριες συνδέσεις είναι με την Αθήνα, τον Πειραιά, το Λαύριο και τα νησιά Σάμο και Λέσβο. Υπάρχουν επίσης τακτικά δρομολόγια από μερικές από τις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα κλπ.

Η Χίος είναι επίσης ένα από τα λίγα σημεία της Ελλάδας στα οποία μπορεί κανείς να μεταβεί από την Τουρκία. Υπάρχει καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου ακτοπλοϊκή επικοινωνία με την πόλη του Τσεσμέ στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Τέλος, υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά των Οινουσσών και των Ψαρών, σχεδόν σε καθημερινή βάση.

boat_256

Το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Αθήνα - Χίος - Λέσβος - Χίος - Αθήνα, εκτελούν καθημερινά δύο εταιρίες, η Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου (NEL Lines) και Hellenic Seaways.

Το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Λαύριο – Μεστά Χιου, εκτελεί η Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου (NEL Lines).

Το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Θεσσαλονίκη (ή Καβάλα) – Λήμνος – Μυτιλήνη - Χίος και Βαθύ Σάμου –Χιος, εκτελεί η Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου (NEL Lines).

Plane_256Το αεροπορικό δρομολόγιο Αθήνα - Χίος, εκτελούν οι εταιρίες Olympic Air και Aegean Airlines με αρκετές πτήσεις την ημέρα.

Το αεροπορικό δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Χίος - Θεσσαλονίκη, εκτελεί η εταιρία Astra Airlines τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Επιλογή Γλώσσας

EnglishGreekFrench (Fr)Turkish

Εφαρμογή για Android

Get it on Google Play

Σύνδεσμοι